LUKK SE SISTE NYHETER

Bærekraft


Golf har et unikt forhold til naturen og et ansvar for å sikre at fremtidige generasjoner kan nyte spillet som spilles av millioner rundt om i verden.

Haga Golfklubb har i sin virksomhetsplan bestemt at klubben skal ta sin del av ansvaret og jobbe målrettet mot å bidra til at Norge når sine bærekraftsmål.

Klubben bestemte seg våren 2023 å legge fokus på 3 viktige områder:
  • Plukking av golfballer i naturen, dammene og Øverlandselva. I 2023 er det plukket ca. 20.000 golfballer på Haga.
  • Sortering av avfall og redusere restavfallet. Restavfallet i 2022 var på 17,5 tonn, pr. 1. november 2023 er det på 6,3 tonn.
  • Opprydning på driftsbygget. Vi har ryddet opp alt av gammelt utstyr, maskiner og avfall. Sammen med Ragn-Sells er dette sortert og gjenvunnet, og noe er solgt til andre klubber eller gitt bort. Til sammen er dette på ca. 6 tonn.

Sammen med Ragn-Sells har vi utarbeidet plan for avfallssortering på hele anlegget.

I 2023 tok vi bort samtlige søppelbøtter fra banen, og erstattet disse med sorteringsstasjoner levert av Yrkeskolen på Nesbru VGS. Til 2024 sesongen kommer det nye og flere sorteringsstasjoner på alle sløyfer, foran og bak klubbhuset, på Fjogstad treningsområde og inne i klubbhuset.

Vi setter stor pris på at våre medlemmer, partnere og gjester sorterer avfallet riktig og ikke kaster noe avfall i den vakre naturen på og rundt anelgget vår.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her