LUKK SE SISTE NYHETER

Proshop/Trening

Custom Fitting

EN CUSTOM FITTING utføres av din Golfstore-pro på en driving range. Her kan dere får riktig feedback ved å se hvordan ballene flyr, og her er alt utstyret som trengs for å komme frem til hva som passer deg via testkøller. Men datamaskiner og måleverdier er aldri helt nok for å finne svaret. Det er din pro som gjør de avgjørende bedømmelsene, basert på kunnskap og lang erfaring. Slik arbeider vi på Golfstore, i fire trinn:

 

HVA VIL DU OPPNÅ?

Motivet for forandringer skal alltid være det som du vil oppnå når du bytter ut en kølle eller flere, eller hele settet. Som å slå lengre, slå rettere, øke sikkerheten, osv. Derfor begynner en Custom Fitting med at du og din pro snakker om ditt spill, dine erfaringer og hva du vil endre på eller forbedre. Og når din pro vet hva du vil, så kan den egentlige prøvingen begynne. Handler det om hele settet, så pleier man å begynne med jernkøllene.

 

HVORDAN SLÅR DU?

Først vil din pro se hvordan du slår med køllene du har, og dermed se hva dere går ut fra, og hva som kan forbedres. Den fysiske tilpasningen er viktig slik at du får rett køllelengde, greptykkelse og lievinkel. Deretter handler det om køllevekt, skaftflex og flexpunkt og ulike typer køllehode, og med ulike testkøller prøver man seg frem til de kølleegenskapene som er optimale for nettopp deg. Din pro ser også om det er noe i din sving som du bør endre på, og hvordan du skal gjøre det.

 

HVA SKAL DU SLÅ MED?

Din pro jobber i prinsippet på samme måte med alle typer køller, fra driver til wedge og putter. Fysisk tilpasning til deg, slå med ulike testkøller, se, mål og analyser. Og får hele tiden feedback fra deg om hvordan det føles slik at det blir bra på alle måter. Det er også viktig at alle køllene i ditt sett fungerer sammen, at de er matchet slik at du får jevn avstandsstigning gjennom settet, og at du føler at du har sikkerhet og kontroll i hvert slag.

 

BLE DET BRA?

En custom fitting er ikke ferdig når du får de nye køllene. Det er først når du har spilt med dem en gang du virkelig vet om resultatet ble som du hadde tenkt deg. Derfor gjør din pro en oppfølging sammen med deg. Dere snakker om hvordan det har gått ute på banen, om det føles bra, og om det er noe som burde justeres eller endres. Kanskje det krever en time til på driving range for å måle igjen, eller kanskje ett eller flere treningstips. Det viktigste er at du blir fornøyd med de nye køllene dine.


 

 

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her