LUKK SE SISTE NYHETER

Nyheter

James informerer om roughen

Av: Andreas Thorp  |  Publisert: 7. september 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi har tatt en prat med banesjef James Bentley om roughen på Haga og planen videre.

Hei alle sammen.

Takk for mange hyggelige tilbakemeldinger om banen i det siste.

Vi har fått noen spørsmål den siste uken om rough og kløver. Jeg er åpenbart ikke fornøyd med hvordan roughen ser ut visuelt, men enda viktigere er hvordan den påvirker spillbarheten på banen.

Denne sesongen har vært den mest ekstreme jeg har opplevd som greenkeeper de siste 15 årene. Hovedmålet og hovedfokuset var å reetablere spilleflatene (greener og fairwayer) så raskt som mulig etter vinteren. Du kan spørre, hva har det med den lange roughen å gjøre? Midten av mai til midten av juni er den optimale tiden å sprøyte mot alle typer ugress før de vokser seg høye og produserer nye frø. Vi misset dette vinduet da spilleflatene tok mesteparten av tiden vår. Da jeg var fornøyd med kvaliteten på spilleflatene, var vi allerede i juli. Vi begynte faktisk å sprøyte ugress på Rød sløyfe, men måtte stoppe på grunn av de ekstreme nedbørsmengdene. Bruk av kjemikalier under våte forhold er bortkastede penger og uansvarlig når man jobber med naturen. Jeg bestemte meg for å ikke sprøyte nå som forholdene er noe tørrere, da effekten sannsynligvis ikke vil komme noen til gode denne sesongen.

Denne uken har vi begynt å klippe ned områder med rough/kløver, spesielt områder i spill/landingssoner på Rød og Gul sløyfe. Andreas og jeg er ute hver dag og går igjennom dette.

Jeg har allerede vært i kontakt med en entreprenør som kommer inn for å sprøyte banen "vegg til vegg" mot ugress neste vår.

Ta gjerne kontakt med Andreas eller meg om dere har noen spørsmål om banen eller ønsker å gi oss tilbakemeldinger. Døren vår er alltid åpen!


Håper alle får en fin golf-helg :)


Mvh, 
James

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her