LUKK SE SISTE NYHETER

Nyheter

Forliksavtale med Nordhaug Gård, Toppgolf og Golfbygg

Av: Erik Solberg  |  Publisert: 19. mars 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Den 11.3.2024 inngikk Haga Golf AS et forlik med eieren av Nordhaug Gård, Toppgolf AS og Golfbygg AS etter lengre tids forhandlinger.

Den 11.3.2024 inngikk Haga Golf AS et forlik med eieren av Nordhaug Gård, Toppgolf AS og Golfbygg AS etter lengre tids forhandlinger. Nordhaug Gård er en av grunneierne som leier ut areal til Haga Golf AS. Bakgrunnen for at dette er en fireparts-avtale er at deler av arealet er fremleiet fra Haga Golf AS til Toppgolf AS, som har drevet sin virksomhet der, inkludert drivingrangen, akademiet, Nordhaug Golfklubb og Golfbygg AS’ næringsbygg. Som dekket i dagspressen har det vært kjent at grunneier og Toppgolf har vært uenig i en rekke forhold knyttet til driften. Det har også vært diskusjoner om disposisjonsretten til deler av arealet på eiendommen. Disse sakene har enten vært behandlet i rettssystemet (herunder ankebehandlinger) eller er planlagt for nye rettsrunder våren og høsten 2024. I disse prosessene er Haga Golf AS part i saken og ville således vært direkte berørt av fremtidige tvister i og utenfor rettssystemet.   

Forliksavtalen setter et punktum for alle pågående rettsdiskusjoner og påklagelser til kommunale instanser. Ut over dette er det to vesentlige punkter som er oppfylt i forliksavtalen. Den første er knyttet til at virksomheten til Toppgolf kan videreføres også i fremtiden, den andre er at opprydningsansvaret for historiske baller slått over nettet på drivingrangen er plassert hos Toppgolf. Avtalen omhandler også avklaringer rundt fremtidig bruk og disposisjonsrett av grusplassen til venstre for drivingrangen, som ved avtalens start er delt 50/50 mellom grunneier og Haga, med Toppgolf som fremleietaker.     

Både administrasjonen og styret er optimistiske til at forliksavtalen skaper ro på Haga for fremtiden og at fokus nå kan flyttes vekk fra juridiske tvister og prosedyre og over på drift av anlegget vårt. Den er også en viktig avklaring for å ferdigforhandle en eventuell avtale om driften til Toppgolf.
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her