Haga Damer - Hanne Kindt (medlem)

Haga Damer passer for alle | Haga Golf

Hanne Kindt har vært medlem av Haga Damer i åtte år, og kaller golf en livsstil. Les mer om hvorfor hun trives så godt her.
Haga Damer er inkluderende med alle

Hanne Kindt er pensjonert flyvertinne og har vært medlem i Haga Damer i rundt åtte år. Hun får ikke skrytt nok av det gode sosiale miljøet og sporten som egentlig er mer en livsstil.

Hanne har spilt på Haga Golf i rundt ti år og vært medlem av Haga Damer i åtte år. 

– Det tok et par år før jeg turte å bli med, men jeg hadde hørt mye bra om Haga Damer og miljøet der. At alle kunne bli med selv om de ikke var veldig gode. Det er jo ofte et prestasjonspress når det er konkurranser involvert, men her hadde jeg hørt at alle var velkomne. 

At det var lite fokus på prestasjoner virket forlokkende på Hanne. 

– Det er det som er så fint med golf, at alle kan være med! Uavhengig av om du har høyt eller lavt handikap, om du er ung eller gammel, så kan alle bli med. Man må bare komme seg over terskelen og tørre. Det tok litt tid før jeg klarte å slappe av, men jeg ble veldig raskt kjent med folk. Det er jo ikke noe farlig! Det forteller jeg til alle som vurderer å bli med i en klubb. Alle spiller jo egentlig mot seg selv, så det spiller ingen rolle hvor god du er, forteller hun.

Haga Damer passer for alle klubbens kvinner som ønsker å spille morsomme turneringer og som vil være en del av et sosialt fellesskap. 

Et inkluderende sosialt miljø

Haga Damer er kjent for å være inkluderende, og det skjer sosiale ting også utenfor banen. Etter hver turnering er det premieutdeling på terrassen, og noen tar seg en lunsj og et glass vin. 

Hver tirsdag året gjennom samles damene til turneringer. 

– Det er både formiddagsdamer og ettermiddagsdamer, de som spiller på dagtid er oftest pensjonister. Da starter vi klokken 09 og spiller 18 hull, de som spiller på ettermiddagen går ni hull. Noen er så spreke at de blir med på begge deler, og tar seg en lunsj i restauranten mellom turneringene, ler hun. 

Turneringer hver eneste tirsdag hele året

Haga Damer teller ca. 100 medlemmer. På tirsdagsturneringene er de oftest rundt 50 damer som stiller. 

Hver tirsdag konkurreres det i ulike spillformer, både individuelt og lagspill. 

– Etter hver runde kårer vi alltid en vinner for lengste drive og nærmest pinnen. Vi spiller masse forskjellig, vi har egne lagturneringer for Texas Scramble, morogolf, slaggolf, rosa ball og individuell. Det er mye moro, og særlig på åpnings- og avslutningsturneringer er det uhøytidelig! 

Alle skal kunne delta i konkurranser, uansett hvilket nivå de ligger på. 

– Vi prøver å legge opp til at det ikke skal være så seriøst, det gjør at alle føler seg komfortable med å være med, uansett hvor gode de er. Hver tirsdag deler vi også ut premie for «Dagens heldige», det gjør at alle kan vinne selv om man ikke har spilt så bra. 

Alle turneringer og arrangementer skjer i regi av damekomiteen. Deltakelse koster 70 kroner, og går til premiekassen. 

– Man kan vinne masse fint! Det er ofte gavekort på proshopen eller vinglass med Haga Golf sin logo. Man kan også vinne hansker, baller og sokker eller gavekort av ulik verdi. 

To år på rad har Hanne vunnet «Årets Haga Dame» som deles ut blant formiddagsdamene. 

– Jeg har jo kommet på et høyere nivå disse årene. Men jeg er veldig streng med meg selv, og blir aldri fornøyd. Selv om man spiller mest mot seg selv, så er det jo veldig gøy å vinne også! 

Hanne er med hver tirsdag hele sesongen. Vinteren tilbringer hun på golfbanen i Spania, men hun vet det er et fantastisk miljø for simulator i vintersesongen. 

– På vinteren samles alle som vil på tirsdagene for å spille golfsimulator. Jeg vet det er veldig populært, og at de har det veldig gøy. 

I år kan sammenlagtvinneren for innesesongen vinne tre netter på en golfresort i Lisboa. Komiteen arrangerer også vår- og høstturer som er svært populære. Oftest blir de utsolgt på noen få timer. 

God restaurant og dyktige proer

– Vi har veldig hyggelige åpningsmiddager og avslutningsmiddager i starten og slutten av hver sesong. Den foregår i restauranten på Haga, og har blitt et veldig fint samlingspunkt for oss. Restauranten er jeg blitt veldig fornøyd med! Jeg tar ofte middagen der, og det er et veldig sosialt og flott sted å være. Restauranten er et hyggelig samlingspunkt, og mange benytter seg av den både helger og andre dager i uken. Etterhvert blir man jo godt kjent med mange i klubben, forteller hun. 

Hanne skryter også mye av de som jobber på Haga Golf. Hun trekker frem proshopen og alle proene. Hun har hatt timer hos de fleste av dem. 

– Man vil jo alltid bli bedre, det er det som er så gøy med golf. Men det er også ganske sprøtt! Etter en dårlig runde er det første jeg gjør å glede meg til neste for å gjøre det bedre. Man blir aldri utlært i golf, man vil alltid forsøke og bli bedre. Uansett hvilket nivå man ligger på! 

Golf er en livsstil!

Hanne har fått mange gode venner i Haga Damer og resten av klubben. 

– Jajaja, jeg har fått masse venner der! Jeg og Ragnhild, lederen av Haga Damer, er faktisk barndomsvenninner som har møttes igjen gjennom golfen. Golf er en veldig sosialt sport. Det binder en sammen, og man får et fellesskap gjennom å ha en felles interesse, sier hun, og legger til: 

– Golf er en livsstil! Det gir en så mye, at man er ute i frisk luft, at man får masse mosjon og alt det sosiale. Golf er helsebringende! 

Til andre som har lyst til å bli medlem i en gruppe har Hanne følgende oppfordring: 

– Det er ingen grunn til å ikke prøve! Man kan jo alltid prøve, man trenger ikke gifte seg med det. Bli med én gang, eller bli med en venninne som er medlem. Vi ønsker å være greie med det for å la folk prøve seg. Vi vet at det er tryggere om man kan bli med en man kjenner. Jeg kviet meg jo, jeg også, men spurte om å bli med en jeg kjente for å komme meg over dørstokken. 

Scroll to Top