Ole Peter Rostad har gått bort

Vi mottok i helgen den triste beskjeden om at Ole Peter Rostad gikk bort, fredag 12. august.

Ole Peter var som de fleste kjenner til, primus motor bak etableringen av Haga Golf. Ole Peter startet planleggingen av det som etter hvert ble til Norges største golfanlegg allerede på 1970-tallet. Etter å ha kjempet mange harde kamper mot motstandere av golf på Haga, og tett fulgt opp byggeprosessen gjennom en krevende nedbørsperiode, kunne Ole Peter til sin store glede åpne Haga golf i 2003.

Ole Peters visjon og store ønske var å skape et golfanlegg hvor både små og store kunne hygge seg med golf på klubbens 27 hull og god mat i restauranten etterpå. Han var selv ingen aktiv golfspiller, men var til gjengjeld levende opptatt av den beste måten å drive en restaurant tilpasset golfernes behov. Det manglet ikke på gode tips til valg av menyer, hvilke leverandører som leverte de beste råvarene og hvordan rettene burde presenteres.

Ole Peter trivdes på Haga. Han var gjennom hele sesongen nærmest en daglig gjest i klubbhuset og han var oftest å finne sittende ytterst på terrassen, skuende utover banen. Ole Peter var veldig stolt av Haga. Med rette. Han koste seg i miljøet og vi var mange som hadde svært hyggelige samtaler med han om alt fra vedlikehold av banen til hvordan gravlaksen burde smake.

Gjennom den siste tiden opplevde nok Ole Peter en sviktende helse. Spesielt beina og balansen var ikke som før, men han tok likevel alltid turen med golfbilen sin fra Øverland gård til Haga hvor han inntok sin kaffe og slo av en prat med oss i administrasjonen, proshopen eller kjente på terrassen.

 

Ole Peter var en svært generøs person. Han inviterte regelmessig alle oss som jobbet på Haga til lunsjer eller middager, både på og utenfor Haga, og han tok spesielt godt vare på greenkeeperne som han hadde stor respekt for.

Vi har mistet en bauta, og terrassen blir nok aldri den samme uten Ole Peter. Men vi forplikter oss til å drive hans livsverk videre i den ånden han ønsket det; at alle skal trives og ha det hyggelig sammen!

I denne tunge stund går våre tanker og dypeste medfølelse til Ewa, deres fem barn og mange barnebarn.

Varme hilsener fra alle oss på Haga

Vi gjør oppmerksom på at en kondolanseprotokoll er lagt frem i kafeen.

 

Les mer om etableringen av Haga golf her – et intervju med Ole Peter Rostad.

 

Scroll to Top