Netton Kalle (leder)

Høyt engasjement og godt miljø i Haga Netto’n

Haga Netton har som mål og skape et godt og inkluderende herremiljø på Haga. Gruppen favner om herrespillere i alle aldre og med ulike spilleferdigheter. Sesongen 2021 blir den femte sesongen gruppen er aktiv, og de har på kort tid klart å utvikle et konsept som skaper engasjement blant medlemmene og er med på å trekke nye spillere til klubben.

Vår målgruppe kan defineres som alle klubbens herrespillere. Du kan være med fra det året du fyller 20 år. Det er ingen krav til handikap, men du må kunne hulle ut på alle hull, så det er en fordel å være litt øvet. Klarer du det så er du velkommen, sier klubbens leder, Karl Fredrik Giertsen. 

Golf skal være for alle

På Haga er de opptatt av at golf skal være for alle, og derfor legges det fokus på å sette sammen grupper som appellerer til flest mulig av klubbens spillere. Det sosiale er blitt en viktig nøkkel, og de ønsker å skape gode arenaer for både herrer, damer, juniorer og seniorer. 

I Netton arrangerer de ukentlige turneringer gjennom hele utesesongen. Gjennomføringen av dette er et av gruppens fremste mål. De har også noen utvalgte tema-turneringer i løpet av året, hvor det sosiale aspektet er vel så viktig som det sportslige, gjerne med middag etterpå. 

Vi har et turneringsoppsett som er en pågående serie, og det hele avsluttes med årets høydepunkt i Tour Championship. I sammendraget teller de åtte beste rundene man har gått gjennom sesongen, i tillegg til resultatet i Tour Championship, forteller Karl Fredrik. 

Fordelen med et slikt oppsett er at de holder spenningen oppe gjennom hele sesongen og at vinneren ikke kan kåres før alle turneringer er spilt. I 2021 introduseres også den første årlige Ryder-Cup-turneringen mot Herregruppen til Oslo Golfklubb, som har etablert en tilsvarende gruppe som Netton denne sesongen. Det blir nok mange som ønsker å kvalifisere seg til den i september.

Haga Netton har ingen øvre aldersgrense og tar gjerne i mot klubbens seniorspillere. Karl Fredrik forteller at de i Netton har et godt samarbeid med Haga Senior, og at det er mange som velger å være aktive i begge gruppene. 

Vi har en flytende medlemsmasse og vi blir helt klart ikke sure om deltakere deltar i hverandres grupper, ler han.

Positiv utvikling i antall aktive medlemmer

I 2020-sesongen arrangerte Netton 23 turneringer. Til sammen 132 spillere deltok på én eller flere av disse. Dette er en stor økning fra året før, noe komiteen opplever som svært gledelig. Også antall spilte runder totalt i sesongen økte betraktelig. 

I 2020 hadde vi like hele 1.005 spilte runder under Netton. Det var en økning på over 50 % fra året før og en stor milepæl for oss. Det er artig at interessen rundt konseptet fortsatt er stigende, konstaterer Karl Fredrik. 

Noe av det som kjennetegner nettogolf er at det ikke bare er de beste eller mest erfarne spillerne som vinner turneringer. Man måles opp mot sitt eget nivå. Av de 23 turneringene Netton arrangerte i 2020 hadde 18 av dem ulike rundevinnere, og Karl Fredrik mener dette er avgjørende for at konseptet deres skal være levedyktig.

Vi hadde mange forskjellige vinnere i fjor og det i seg selv er veldig viktig. Turneringskonseptet var noe vi kom opp med litt på sparket, så det er gøy å se at det fungerer. At ingen favoriseres og at det ikke bare er de beste gutta som vinner. Det var et vidt spenn både i alder og ferdigheter blant de som vinner turneringene, sier han. 

En tendens er riktignok at den som vinner sammendraget ofte har spilt mange runder gjennom sesongen. Om man ønsker navnet sitt inngravert på vandrepokalen som står på klubbhuset, så er tipset altså å spille mange runder underveis.  

Mange grunner til å engasjere seg i gruppene på Haga

Karl Fredrik trekker frem flere grunner til at medlemmene på Haga skal involvere seg i aktivitetene som gruppene arrangerer. 

Først og fremst er det et sosialt element. Du blir kjent med klubbens medlemmer og folk som har samme interesser som deg, sier han.

Han fremhever også konkurranseaspektet, og muligheten for å delta i regelmessige turneringer gjennom sesongen. Dette bidrar til å skape mer spenning rundt spillet, samtidig som det blir et påskudd for spillerne til å spille mer og benytte seg av klubbens fasiliteter. De ser at det blir kniving rundt sammenlagtlisten og mange jobber kontinuerlig med å forbedre sine åtte beste resultater for å klatre på tabellen i sammendraget.

Og så er det jo muligheten for premiering. Premiene finansieres gjennom turneringsavgiftene, og vi har mange kule premier gjennom hele sesongen, med den virkelige godbiten på slutten av året, sier Karl Fredrik. Da drar vi på og premierer både vinner og sammenlagtlisten med både gavekort og golfrelaterte premier i en premieutdeling som må kunne karakteriseres som karslig.

Alle inntekter gruppen får inn gjennom turneringene går tilbake til klubben. Det er ikke noe mål om stor profitt og all jobben som ligger bak utføres på frivillig basis. I 2020 hadde Netton en omsetning på over 100.000 kr. Dette vitner om aktive og spilleglade medlemmer, og gir rom for å gjøre mer ut av aktivitetene som gruppa organiserer.

Man skal kunne skape seg et nettverk i gruppen

I Netton skal det være rom for alle som ønsker å spille golf, også for de som ikke har venner i golfmiljøet fra tidligere. 

Det skal ikke være sånn at man må være fire kompiser som melder seg inn sammen, her skal man kunne komme alene og finne et nettverk i gruppen, sier Karl Fredrik. 

Han forteller at de har flere solskinnshistorier der medlemmer har kommet fra andre klubber og fått seg et nytt nettverk og masse nye kompiser gjennom Netton. 

Hele cluet er at det reserveres en tid til oss på banen hver mandag, og så melder man seg på hvis man vil delta. Du trenger ingen invitasjon og kan melde deg på alene. Så er det bare å møte opp sammen med de andre i din gruppe. Det leder gjerne til nye relasjoner og flere man kan spille sammen med i fremtiden.

Netton har også en aktiv Facebook-gruppe, hvor det kommuniseres ivrig gjennom sesongen. Her kan medlemmene skrive for å finne nye folk å spille med. Det publiseres også løpende oppdateringer fra sammendraget, og for hver runde skrives det et rundereferat hvor det fremhever gode prestasjoner, men også morsomme observasjoner og intern moro. Referatene er noe som høster spesielt god respons og gir energi til medlemmene. 

Engasjementet i Netton har verdi

Noe som er viktig i Netton er å skape verdi og gode opplevelser for medlemmene. I 2020 hadde de sin første hovedsponsor på Tour Championship, da Porsche stilte med både biler til utstilling på banen, fine premier og en opplevelseshelg til vinneren av turneringen. Vinneren av Tour Championship i fjor får nemlig reise en helg og delta på “Porsche Ice Experiencesammen med Porsche Center Asker & Bærum. Det blir definitivt en kul opplevelse. 

På sponsor-området føler jeg vår komité har klart å tenke innovativt, sier han, og synes det er gøy å se at 150 aktive medlemmer på Haga også har en verdi for sponsorene. 

Karl Fredrik tror det vil bli mer kommersialisering rundt enkelte av turneringene fremover for å gjøre produktet enda skarpere, selv om det naturligvis må være en balanse så det ikke skremmer mindre erfarne medlemmer fra å delta. 

Scroll to Top