Netton Andreas (medlem)

I Haga Netto’n utfordres golfspillere på alle nivåer

Andreas Sletta har spilt golf siden 2014, og har vært medlem i Haga Golf i omtrent to år. Han var tidligere medlem i Oslo Golfklubb, men valgte å bytte klubb noen år etter at han var ferdig som juniorspiller. Han hadde hørt mye positivt om herreklubben Haga Netton, og sier at gruppa var en viktig årsak til at han valgte å flytte over til Haga. 

Jeg ville spille i en klubb uten å måtte satse, men likevel ha det sosiale, faste turneringer og mye å se frem til. Den muligheten så jeg i Haga og Haga Netton, forteller han.

Et tilbud for både nybegynnere og erfarne spillere

Andreas beskriver Haga Netton som en morsom og inkluderende gruppe. Klubben er for menn, og det eneste kravet for å bli medlem er at du har fylt 20 år. Netton har medlemmer i alle aldre og på ulike ferdighetsnivåer, så her er både nybegynnere og erfarne spillere velkomne.

Det er først og fremst en gruppe der alle har mulighet til å være med og der alle kan vinne. I netto spiller du mot deg selv, du spiller mot ditt eget handikap og ditt eget nivå. Derfor kan selv en nybegynner vinne turneringer, forteller han.

Han synes det er gøy at terskelen for å bli med er lav, slik at flere tør å prøve. Det spiller ingen rolle om man er god eller dårlig, for alle kan spille mot alle. Derfor er det en fin måte å få med flere.

Selv spiller Andreas turneringer også utenom Netton, og til sammenligning beskriver han miljøet i Netton som behagelig og med lite press. Han opplever at det er mye rom for å gjøre feil, prøve nye ting og lære av hverandre.  

Jeg kan anbefale Haga Netton til de som ikke har spilt så mye golf tidligere. Mange nye spillere har kanskje hørt at turneringer er litt skumle, men dette er veldig chill. Et fint sted å starte, sier han.

Ukentlige turneringer 

Netton har faste turneringer hver mandag. Da spiller alle de påmeldte etter hverandre, og det er en fin arena for å samles og bli kjent med andre golfspillere.

Det er som en hyggelig sosial sammenkomst, både før, under og etter runden. Det blir jo det man selv gjør det til, men etterpå kan man bli igjen og spise sammen hvis man har tid. Det er alltid mange som venter inn de andre og ser på når de selv er ferdige, forteller Andreas. 

Rundene avsluttes med premieutdeling, der premiene i hovedsak er gavekort i proshopen. Det deles ofte ut mange premier, og ikke bare til de som gjør det best. Andreas trekker dette frem som noe positivt:

De fleste i gruppa liker jo konkurranse, og det er alltid gøy å vinne noe, sier han. 

Ulike arrangementer gjennom sesongen

I tillegg til mandagsturneringene har Haga Netton flere ulike eventer underveis i sesongen. Disse arrangeres som oftest i helgene, slik at mange kan delta. Eventene gir medlemmene muligheten til å møtes, spise middag, prate og gjøre noe utenom det vanlige.

Vi har for eksempel et event som går ut på at vi gutta slår fra dame-tee, der avstanden er kortere. Da er det gjerne sånn at man går i rosa klær og tar med en øl på banen. Etterpå er det middag, så det blir et sosialt event, forteller Andreas. 

Året avsluttes også med et «Tour Championship», som er et stort arrangement. I 2020 var Porsche hovedsponsor og det ble delt ut fine premier både til vinnere og «Lucky losers».

Selv setter Andreas stor pris på det sosiale aspektet ved golfsporten, og velger å bli med på det meste av det som arrangeres. Han jobber også i proshopen, og har fått et stort nettverk i klubben. Han forteller at det er mange som har fått gode venner gjennom Haga Netton.

–  Vi blir som en familie. Er man med på mye så vet man hvem folk er. Jeg vet også at det er flere som drar på reiser sammen for å spille når banene ikke er åpne i Norge. Man knytter bånd, sier han. 

En god ramme rundt spillet

Gjennom hele sesongen har Netton det de kaller en «Order of merit»-tabell. De samler poeng gjennom mandagsturneringene, spesielle eventer og sesongens «Tour Championship». Dette er et spennende og morsomt konsept for spillerne. 

Vi har en «Order of merit»-tabell som Kalle, lederen for gruppa, oppdaterer underveis. Han prater også med de som deltar og skriver morsomme sammendrag fra hver runde. Det er gøy, og så kan man se hvordan man ligger an, forteller Andreas.

Sammendragene og annen viktig gruppeinformasjon deles i Haga Netton sin Facebook-gruppe. Også her er terskelen lav for å stille spørsmål eller finne nye golfkompiser.

Det er flere som skriver hvis de vil ha noen å spille med. Ikke alle har venner som spiller golf og da er gruppa en fin måte å bli kjent på. I Haga Netton er alle veldig åpne og det er mange som søker nye mennesker å spille med. 

Generelt er Haga Netton opptatt av å ha en god ramme rundt spillet og skape et åpent, uformelt og sosialt miljø for medlemmene. Det bidrar også til å trekke nye medlemmer til Haga.

Vi har hatt en positiv økning i antall deltakere, og det sier jo sitt. Flere av de som ble medlem i fjor hadde hørt om gruppa mens de var i andre klubber og blitt nysgjerrige, sier Andreas, og legger til at det ikke er så mange klubber som har et lignende tilbud.

Godt banetilbud og fine fasiliteter

Banetilbudet var en annen viktig grunn til at Andreas valgte å flytte over til Haga Golf. Han trekker blant annet frem det de kaller aksjonærsløyfen, en 9-hulls bane som er forbeholdt aksjonærene i klubben. 

Vi har tre sløyfer med ni hull på Haga. En av dem kalles aksjonærsløyfen, og den kan bookes av aksjonærene hvis man kun ønsker å spille ni hull eller det er fullt på hovedbanen, sier han.

Han forteller videre at de har et bra treningsområde med en god driving range som ligger like ved. Denne tilhører ikke Haga Golf, men samarbeidspartneren ToppGolf, og kan benyttes av medlemmene på Haga. Haga har også et fint klubbhus med restaurant, en fin proshop og garderober der man kan skifte og dusje.

Kvaliteten på banene har han heller ingenting å utsette på, og han er godt fornøyd med både dem og banemannskapene.

Banene i seg selv holder god stand. Det har bedret seg veldig de siste årene, noe som viser seg ved at vi har hatt en stor økning i antall gjestespillere, avslutter han.

Scroll to Top