Kjell Yssenmoen
(Leder i haga senior)

Uformelt og inkluderende – med golf i sentrum

Kjell Yssenmoen har spilt golf i 25 år, og på Haga Golf i omtrent 15 av disse. Da han gikk av med pensjon sommeren 2020 fikk han enda mer tid til golfen, og overtok rollen som leder i Haga Senior. Han trekker frem det sosiale miljøet og fellesskapet med andre golfinteresserte som grunner til å bli med i en av gruppene som finnes på Haga Golf.

– Golf er en inkluderende sport. Det kan gjøres av alle, og med handikap-systemet kan spillere på ulikt nivå likevel spille sammen, sier han. 

Uformelt og inkluderende for klubbens seniorer

Haga Senior har som mål å skape et uformelt og inkluderende miljø for klubbens seniorer, der interessen for golf står i sentrum. De spiller ukentlige turneringer gjennom hele året, på banen til Haga Golf om sommeren og inne på Toppgolfs simulatorsenter når utesesongen er over.

Kjell forteller at Haga Senior er en populær gruppe med mange aktive medlemmer, og at de har sett en voldsom økning i antall involverte i seniorgolfen det siste året. 

– I utesesongen 2020 hadde vi totalt 155 personer som var med i seniorgolf på Haga. I turneringene setter vi av tid til 72 spillere, og dette fylte vi opp flere ganger. Det er naturligvis flere seniorer som vanligvis reiser og spiller utenlands som nå har holdt seg i Norge grunnet coronaviruset, men økningen har likevel vært stor. 

Det er ingen formelle krav for å være med i Haga Senior, utover at du må ha fylt 50 år for å regnes som en seniorspiller. Fordi turneringene i Haga Senior går på dagtid, er det pensjonister som utgjør hovedandelen av gruppens aktive medlemmer. 

– Det er nok 67–80 år som er primæralderen vår, men vi er åpne for alle seniorer. Vi er allerede mange, men har plass til nye spillere. Det er bare å melde seg inn, sier Kjell.

Ukentlige torsdagsturneringer med premiering

Hver torsdag kl 09.00 arrangeres det turneringer for medlemmene i Haga Senior. De konkurrerer i ulike spillformer, med premier i forskjellige kategorier. Som regel spilles det Stableford-turneringer med Shotgun-start, men iblant har de også løpende start. Når runden er over, samles de til kaffe og prat i kafeen.

– Det er det sosiale som er så bra. Uansett personlighet og bakgrunn så har vi golf til felles. Vi prater om spillet, eller om løst og fast. Miljøet er veldig godt, forteller Kjell.

I tillegg til interne turneringer får medlemmene muligheten til å måle ferdigheter og konkurrere mot spillere i andre klubber i løpet av sesongen. 

– Vi er medlem i Norsk Senior Golf, og spiller flere turneringer mot andre klubber gjennom sommeren. På høsten spilles en avslutningsturnering der vinneren går videre til en finale et eller annet sted på Østlandet, forteller Kjell. 

Det er seniorkomiteen som velger ut hvem som skal representere Haga i turneringene, og de velges ut basert på hvem som ønsker å delta så vel som på ferdigheter. 

Gode fasiliteter på og utenfor banen

Kjell forteller videre at banen på Haga lever opp til forventningene.

– I sommer var den fremragende, og den ble bare bedre utover i sesongen. Så er det jo alltid noe som kan gjøres enda bedre, men i det store og det hele er vi i Haga Senior fornøyd. 

Også restauranten på Haga er han godt fornøyd med. Han understreker dette med å fortelle at kona hans dessverre ikke deler hans interesse for golf, men at de ofte tar turen til Haga for å spise lunsj sammen. 

– Den har blitt veldig bra de siste årene. Restauranten har fått nye drivere som gjør en god jobb med å gjøre mye ut av den. Det er et viktig element som gjør Haga bedre for oss brukere, sier han.

Styrer egne aktiviteter

Kjell forteller at Haga Senior er en selvgående gruppe. Da han valgte å overta ledervervet, var det fordi han følte at det var hans tur til å bidra, og han synes det har vært artig å få et innblikk i hvordan klubben drives. Nå er de en komité på ti personer med ulike roller, som sammen planlegger seniorenes aktiviteter.

– Vi belaster ikke administrasjonen på Haga på noen måte. Vi har egne ressurser i seniorgolfen som legger inn påmeldingslister i Golfbox, og det er vi som organiserer alt fra startlister til premieutdeling, forteller han. 

Nå ser de på turneringsoppsettet for den kommende sesongen, og legger opp til en god sesong med gjennomføring av ulike spilleformer.

Det sosiale er det aller viktigste 

Annerledesåret 2020 påvirket også golfsporten, og klubbene på Haga Golf ble tvunget til å tenke nytt. Haga Senior tok i bruk et digitalt system med poengregistrering på mobil. Dette ble en omveltning for noen av medlemmene, men alt i alt en positiv erfaring som sparer dem for mye tid og manuell jobb. 

Også gjennomføringen av klubbens aktiviteter måtte endres for å overholde smittevern og ivareta medlemmene i gruppen.

– Vi måtte sette opp andre oppsett og bruke løpende start fremfor shotgun. Det ble også utfordrende å arrangere premieutdelinger når vi ikke kunne samles 70 personer, så vinnerne fikk heller gavekort i proshopen som de kunne hente der selv. 

Kjell understreker at det uansett ikke er slike praktiske forhold som er det viktigste for dem. 

– Det som betyr noe for menneskene her er det sosiale. Vi har for eksempel et medlem som er 83 år, men går 18 hull hver uke og kaller det rekreasjon. Man kommer seg ut, får frisk luft og kan snakke med likesinnede. Det er verdifullt, avslutter han. 

Scroll to Top