Haga Junior - Hallgeir Tveiten (leder)

Hallgeir Tveiten er leder i den nye komiteen for juniorer og barn på Haga Golf. Deres mål er at Haga Golf skal være et sted både barn og voksne trives.

Haga Golf skal være en levende klubb for barnefamilier

Haga Golf skal være et godt sted for alle golfspillere, store som små. På Haga har vi over 400 spillere under 18 år, og en nystartet komité skal gjøre miljøet mer sosialt og arrangere aktiviteter og turneringer. 

Hallgeir Tveiten er leder av komiteen, og er opptatt av at golf skal være en sport for alle. 

– Komiteen er blitt satt sammen delvis som et initiativ fra ivrige foreldre, men også et ønske fra klubben. Og ikke minst har proene sett et behov for å utvikle juniorsatsingen på Haga Golf, forteller han. 

Komiteen er helt i oppstartsgropa, men har hatt flere møter om hvordan de skal jobbe, og hvilke mål de skal nå. 

– Vi ønsker å arrangere turneringer og skape et bra miljø for barn. Komiteen består av en gjeng ivrige voksne som ønsker å skape et bedre miljø for barn og juniorer på klubben, forteller Hallgeir. 

Må skape et miljø for alle mellom 0 og 18 år på Haga

Komiteen har satt tre hovedmål for arbeidet sitt.

– Det første er at barna skal trives, og at foreldrene trives med å ha barna sine der. Vi vil jobbe for at Haga Golf er et sted hvor også barna blir invitert med. Det er mange golfbaner hvor barn ikke er like velkomne, men vi ønsker å skape en aksept slik at Haga er en levende klubb for barnefamilier, sier Hallgeir. 

For at golf skal være en morsom sport, er det viktig å skape et miljø for de mellom 0 og 18. 

– Vi skal tilrettelegge for treninger og aktiviteter for barna. Det skal også være sosialt og morsomt. Komiteen skal hjelpe dem med å delta på turneringer, helt fra de er små. 

Klubben har ikke noen nedre aldersgrense. Alt skal være tilrettelagt slik at man kan møte opp uansett. Hallgeir forteller at hans mellomste sønn bare var fem år første gang han deltok på turnering. 

– Men det skal jo bare være gøy, klaske litt rundt på ballen, spise pølse og drikke brus. Målet er at de skal leke og ha det gøy, men samtidig føle at de deltar på noe, forteller han. 

Barna må ut på banen så tidlig som mulig

Hallgeir mener det er viktig at de små kommer seg ut på banen tidlig. 

– Jeg mener det er viktig at de får se at turneringer er moro, for å lære seg at det er gøy å spille med andre. At de kommer seg tidlig ut på banen for å spille, det er litt mer meningsfylt enn å slå baller på et jorde. Vi i komiteen ønsker å arrangere turneringer og konkurranser for barna slik at de føler seg som en del av noe. 

Arbeidet er fortsatt på planleggingsstadiet, men målet er en åpningsturnering i mai. 

– Det finnes allerede treninger for barn og unge på Haga Golf for de ulike aldersgruppene med treninger 1–2 ganger i uken som proene holder i, forteller han. 

Les mer om Haga Junior her.

I golf kan du konkurrere mot alle 

Hallgeir begynte selv å spille golf som 23 åring, og de to eldste barna er allerede i gang.

– Golf er en veldig fin aktivitet å gjøre sammen med voksne. Det er også en veldig teknisk vanskelig ballidrett, som gjør at man kan utvikle ferdigheter og koordinasjon. Barn synes også det er innmari gøy å dælje til en ball, ler han. 

Golf er også en sport som lar alle delta uavhengig av nivå. 

– Du kan konkurrere mot alle! På grunn av handikapsystemet kan du spille mot nybegynnere og erfarne, voksne og barn. Det gjør det både enkelt og gøy å ha uformelle konkurranser. 

Det finnes flere aktiviteter enn fotball og ski

– Idrett er ikke bare fotball og ski. Det er viktig å tenke på at det finnes alternativer som ikke innebærer å løpe så fort du klarer. Golf er en veldig sosial idrett som spilles ute, og man kan kombinere det med kos og kvalitetstid med familien. Jeg synes det er veldig moro å spille med barn, det gir et pusterom i hverdagen, sier han. 

Det er flere juniorer på Haga Golf som satser. Mange spiller for å få college-stipend når de blir eldre. 

– Og når de blir større kan man satse om man ønsker. Det er jo en toppidrett med alt som det innebærer. Det er også en individuell idrett for de som foretrekker det. Noen spiller også for å få college-stipend når de er eldre, men det er jo et veldig høyt nivå. 

Gode baneforhold på Haga Golf

– På Haga er det store områder man kan spille på, og et eget treningsområde som heter Fjogstad. Det er også tre sløyfer, og det er mer plass på Haga enn andre steder. Det er viktig når vårt mål er at det skal være plass til alle, barn som voksne, forteller han.

Hallgeir skryter også av proene og forteller at de er veldig flinke med barn. Han liker også at banen ligger sentralt til i Bærum, og at det er enkelt å komme seg dit. 

Alle barn bør prøve seg på golf

Komitélederen mener alle bør forsøke seg på golf, uansett hvor små de er. 

– Jeg vil anbefale alle barn å prøve seg på golf! Det er nok litt fordommer rundt sporten, og mange tror det er dyrere enn hva det er. Man kan prøve å låne et sett med køller og slå noen baller. Man trenger ikke melde seg inn som det første man gjør, men dra på rangen og prøve seg litt frem. Man kan også ringe klubben og spørre om man kan prøve seg litt på treningsområdet, sier han og legger til: 

– For alle de som ikke synes lagidrett og fotball er så veldig gøy, vil jeg absolutt anbefale golf. Det krever veldig lite av foreldre. Det krever jo at de voksne tar med barna sine på banen, men ingenting utover det. Det er heller ikke en spesielt dyr sport, som mange tror. Vårt mål er at det ikke skal kreve mye å være med. 

Golfcamp sommer og høst på Haga 

Både i sommerferien og høstferien arrangeres det Golf Camp for barn. Det deles inn i grupper etter alder og ferdighetsnivå, og det er både instruksjon, banespill og morsomme konkurranser. Golf Camp passer for både medlemmer og ikke-medlemmer, uavhengig av nivå. Dersom man ikke har golfkort fra før, får man bevis på gjennomført VTG kurs. 

Les mer om golfcamp her.

Scroll to Top