Haga Junior - Fredrik Rønnov (medlem)

Fredrik er 15 år og juniorspiller på Haga Golf. Les om hvorfor han liker sporten, og hva som gjør junior-miljøet på Haga så bra. 

Kult at Haga Golf satser på juniorer

Fredrik Rønnov er 15 år og en av juniorene på Haga. Han har spilt golf siden sommeren 2016, og målet er å bli så god han kan bli. Det han liker best med Haga Golf er det gode miljøet, også mellom voksne og barn. 

Fredriks golfkarriere startet ved en tilfeldighet. 

– En venn av meg spurte om vi skulle dra til innendørs hallen på Fornebu en sommer, vi endte med å være der hele dagen og syntes det var kjempegøy! Foreldrene våre spilte allerede golf sammen, så det ble naturlig at vi ble med dem på banen. Og siden har vi spilt, forteller han. 

Fredrik har hatt en rask utvikling, og sist sommer spilte han to turneringer som endte med en førsteplass og en andreplass. Det førte til 9 i handikap. 

– Jeg var kjempefornøyd! Jeg hadde et mål om å komme under 10 i fjor, og det klarte jeg. 

Fredrik deltar på alle turneringer han kan. Han har blant annet deltatt på mange Narvesen-turneringer. Hvert år arrangerer Haga Golf uttaksturnering hvor de fem beste får spille i junior-NM.

– Jeg har vært med i junior-NM to ganger. I vår klubb gjelder også det å være på golfbanen hele tiden og spille og kose deg, i tillegg til at du må være blant de fem beste i uttaksturneringen. Det er ganske kult å gå videre dit! Målet mitt hvert år er å bli trukket ut til NM, forteller Fredrik.

Økt satsing på juniorer på Haga

Vinteren 2021 ble det opprettet en komité som skal jobbe for å skape et levende miljø for juniorer på Haga. De skal arrangere turneringer og andre sosiale aktiviteter. 

– Det synes jeg er veldig kult! Det er veldig bra for klubben å få med flere juniorer og skape et godt miljø for dem. Jeg spiller med en gjeng på 5–6 stykker som er på banen hver eneste dag gjennom sommeren, og det er kult om den gjengen kan bli enda større! Flere turneringer gir muligheter for flere medlemmer og vi kan bli en større gjeng, forteller han. 

Særlig trenerne på Haga Golf er med på å bidra til et godt miljø for juniorspillerne. 

– Junior-miljøet har blitt kjempebra den siste tiden, og trenerne mine er helt fantastiske! De hjelper til med alt mulig, til og med utenom golfen. De er der for oss hele tiden, og kommer på banen for å spille med oss på fritiden sin, til og med.  Det er et veldig kult og morsomt miljø. Trenerne er en del av gruppa og vennegjengen, og det er veldig gøy. Det er det jeg liker spesielt godt med Haga Golf, at det er et godt miljø blant både voksne og barn, forteller Fredrik.  

Vil bli så god som han kan bli

Fredrik går i niende klasse, og den langsiktige drømmen er å komme inn på Norges Toppidrettsgymnas med fokus på golf. Men det er også viktig å kose seg med sporten. 

– Jeg har lyst til å bli så god som jeg kan bli! Målet er å bli med på store turneringer og kose meg med golfen. Hvis det går veien og jeg ser at jeg kan bli veldig god, tar jeg sjansen på å satse. 

Haga Golf gir Fredrik muligheten til å nå målet sitt, og utvikle seg som golfspiller. Selv om korona har lagt noen begrensninger på antall treninger, blir det fortsatt trening hver uke. 

– Vi har en god del gruppetreninger. Vi har en stor fellestrening på torsdager, og en mindre gruppe med fokus på styrketrening andre ukedager. 

På sommeren er de en stor gjeng som trener hver dag. Det blir det gode vennskap av. 

– Golf er veldig sosialt! Når jeg først ble medlem på Haga var det ikke like mange juniorer som nå, men etterhvert ble det flere og det har blitt et bedre og bedre miljø. Nå kjenner jeg kjempemange og har fått masse venner på grunn av golfen. Det er veldig hyggelig å få seg en gjeng utenom skolen også. 

Se treningsmulighetene for juniorer på Haga Golf her

Klubbmesterskap for store og små

Enn så lenge er det ingen egne turneringer for juniorer, men Fredrik håper det kommer på plass. 

– Vi deltar i klubbmesterskapet hvert år, og der har vi juniorer egen gruppe. Det er veldig morsomt, og gøy når alle sitter sammen og kikker på dem som spiller. Det er ordentlig konkurranse og kule premier til de som vinner. Noen av juniorene er kjempegode, og det er ekstra gøy når vi slår de voksne! Det skjer ikke alltid, men det er ekstra gøy når vi får det til. 

Alltid god stemning på golfbanen

Til andre unge som vurderer å prøve seg på golf har han følgende oppfordring: 

– Golf er en veldig sosial og morsom sport der du må tenke litt selv, og det er aldri noen sure miner. Det er alltid god stemning! Det å gå ut på golfbanen med dine beste venner en sommerkveld er noe helt annet enn en tur på fotballbanen, synes jeg. Det som er kult med golf er at du kan spille når som helst på dagen, det gjør det enkelt å komme seg ut. Alle burde prøve golf, avslutter han.

 

Scroll to Top