Haga Damer - Ragnhild Bøhn (leder)

Aktivt miljø for golfglade damer på Haga | Haga Golf

I Haga Damer får damene en god kombinasjon av ukentlige golfturneringer og sosialt opplegg. Les hva leder Ragnhild Bøhn forteller om gruppen her.

Aktivt miljø for golfglade damer på Haga

Haga Damer er en gruppe med tilbud til alle kvinnelige medlemmer på Haga. Ragnhild Bøhn har vært leder for Haga Damer i fire år og forteller om et godt golfmiljø for kvinner på Haga.

– Vi er landets største kvinnegruppe når du måler i aktive spillere og det er gøy, sier hun.

I tillegg til Haga Damer finnes THG (Team Haga Golf) for kvinner som vil satse mer, trene mer og representere Haga i turneringer.

Aktiviteter for spillere i ulike aldre og ferdighetsnivåer

I Haga Damer tilbys medlemmene en god kombinasjon av ukentlige golfturneringer og sosialt opplegg. Aktivitetene er tilpasset spillere i alle aldre og med turneringer både på dagtid og etter arbeidstid. 

– Vi arrangerer turneringer hver tirsdag gjennom hele sesongen. På formiddagen spilles det 18 hull med samling og premieutdeling etterpå. Etter arbeidstid spilles turneringene kun over ni hull, slik at det også der blir anledning til å ha en sosial samling før mørket faller på, forteller Ragnhild.

Det er stor variasjon i turneringene Haga Damer arrangerer gjennom sesongen. Ofte spiller de individuell Stableford, men de har også lagturneringer som Texas Scramble og Bestball. Av og til spiller de også det de kaller moro-turneringer, som handler mest om å ha det gøy. På slutten av sesongen kåres det én Haga Dame blant formiddagsdamene og én blant ettermiddagsdamene.

– Det er de fire beste Stableford-rundene som teller i kåringen. Vinnerne får både fine premier og navnet sitt på Vandrefatet. Det kåres også en Årets Birdie til den som har flest birdier gjennom sesongen, forteller Ragnhild. 

Under premieutdelingene som arrangeres etter hver runde, premieres vanligvis rundt en tredjedel av deltakerne. I tillegg premieres blant annet «lengste drive» og «closest to pin», men også «dagens heldige» som trekkes blant alle deltagere som ikke har fått premie. På formiddagsturneringene spilles det i to eller tre klasser etter handikap. Dette er for å motivere spillere på ulike nivåer.

Golf skaper glede

Som leder i komiteen og ivrig deltaker på turneringene, trekker Ragnhild frem flere grunner til å delta på aktivitetene de arrangerer.

– Først og fremst er det en fin inngangsbillett hvis du har lyst til å bli kjent med nye i klubben, og ha det hyggelig og sosialt mens du spiller, sier hun.

Har du litt ambisjoner om å utvikle seg som golfspiller er også turneringene en fin arena for dette. I tillegg anbefales det å benytte seg av tilbudet fra klubbens proer. Å delta på tilrettelagte kurs er veldig fint for å utvikle seg som golfspiller. Selv om golfklubben er en fin sosial arena, er det selvfølgelig golfspillet som står i sentrum. 

– Det er lett å snakke om det sosiale, men vi må heller ikke glemme at det er veldig gøy å spille golf, at det er mye glede i det. Du kan ha en dårlig runde, men få til noen fine slag mot slutten og da kan det være nok til gå av banen med en god følelse. Det er viktig å få frem, sier Ragnhild. 

Aktive damer på Haga

Hun forteller om et gledelig engasjement blant damene på Haga. De har mange medlemmer som spiller aktivt og deltar på mye. Det blir det et godt golfmiljø av.

– I 2020 hadde vi til sammen 89 spillere som deltok på én eller flere formiddagsturneringer, og 52 av dem fullførte fire eller flere tellende turneringer. På ettermiddagsturneringene har til sammen 60 damer deltatt og 32 har spilt fire eller flere tellende runder.

Ragnhild understreker at dette er veldig gode tall, og at Haga er den klubbene i Norge med flest aktive kvinnelige spillere. Tallene betyr at det på én og samme tirsdag har vært mer enn 100 spillere i aksjon i turnering på banen.

For å engasjere medlemmene, skriver komiteen referater og tar bilder fra alle turneringene som spilles. Disse publiseres på nettsiden til Haga Golf og den interne Facebook-siden til Haga Damer, stort sett til stor glede for alle som har deltatt.

Skal være lav terskel for å bli med

Haga Damer er en inkluderende gruppe med et mål om å få flere kvinner til å spille mer aktivt. En viktig del av dette er å lage et tilpasset turneringsoppsett som gjør at terskelen for å bli med er lav. 

– Jeg vet at det er mange som synes dette med konkurranser kan være litt skummelt, så vi prøver å ufarliggjøre det. Turneringene våre skal være noe sosialt og hyggelig, sier Ragnhild. 

De er også bevisst på å inkludere nye medlemmer i klubben. Melder du seg inn på Haga alene, er turneringene et fint sted å møte nye mennesker. Da tilbringer du mye tid med de andre under spillets gang, samtidig som det blir naturlig å bli med på en samling etter endt spill. 

– Melder du deg på en turnering velger du ikke selv hvem du skal spille sammen med. Dette settes opp i Golfboks og det rullerer. Dette er en fin måte å bli kjent med flest mulig på, sier Ragnhild. 

Hun forteller at golfklubben blir en viktig sosial arena og et fast tilholdssted for mange. Det skal være slik at når du drar på klubben så treffer du noen du kjenner.

De prøver også å ha litt opplæring i regler og lignende når det er nødvendig. Dette gjør at alle spiller på like vilkår og gjør turneringene morsommere for både erfarne og nye spillere. 

Det skapes mange vennskap i gruppen  

I tillegg til de ukentlige turneringene har damekomiteen flere faste høydepunkter. I begynnelsen av sesongen arrangeres en åpningsmiddag der programmet for sesongen presenteres. Når utendørssesongen er over, holdes en avslutningsmiddag med prisutdeling og med de nevnte kåringene av årets Haga Damer. 

– Vi reiser også på flere turer. På våren reiser vi gjerne til Sør-Europa, og i september har vi to Sverige-turer. Da legges én av turene til ukedager, mens den andre går over en helg, slik at flest mulig kan bli med på tur, forteller Ragnhild.

Med turneringer, sosialt opplegg og turer blir Haga et sted der du blir godt kjent. Ifølge Ragnhild blir også båndene som skapes mellom medlemmene utviklet utenfor golfklubben. 

– Det er noen av damene som har laget en kulturgruppe som møtes en gang i måneden og gjør noe som ikke er golfrelatert. Det er skapt mange vennskap i gruppen, sier hun.

Man kommer seg alltid ut på banen på Haga

Ragnhild har vært medlem på Haga siden banen åpnet i 2005. Dermed er hun godt kjent i klubben, og forteller at den er godt tilrettelagt for alle som ønsker å spille golf. I tillegg til grupper for damer, herrer og seniorer er Haga nå også i gang med å få på plass en ordentlig juniorsatsing. Banetilbudet gjør det mulig å spille golf når du ønsker.

– Et av fortrinnene med Haga er at banen består av tre sløyfer à ni hull. To av sløyfene settes sammen og utgjør 18-hulls banen. Den siste kalles aksjonærsløyfen og den kan du alltid komme deg ut på uten å booke lang tid i forveien, sier hun. 

Hvilke to av de tre sløyfene som utgjør hovedbanen, og hvilken som er aksjonærsløyfen, rullerer. Aksjonærsløyfen er et fint alternativ for dem som ønsker å spille en runde når det er fullt på hovedbanen. Dessuten er det fint med variasjon.

Ragnhild synes også klubben har fine fasiliteter.

– Vi har en veldig hyggelig restaurant med god mat og en hyggelig terrasse. Mange av medlemmene spiser lunsj der på hverdager eller tar med familien i helgen Terrassen er et samlingspunkt og du treffer nesten alltid kjente der, sier hun. 

Klubben har også en av landets fineste proshoper med alt du kan ønske seg av klær, sko og utstyr. Som nevnt har klubben også dyktige golfproer som veileder og tilrettelegger trening og kurs for spillere på alle nivåer. 

– Som i de fleste sporter vil du jo alltid utvikle og forbedre seg. Man blir jo opptatt av å hele tiden gjøre det litt bedre, avslutter Ragnhild. 

Scroll to Top