Damer THG - Marianne Mancini (leder)

Spiller hverandre gode | Haga Golf

Haga THG Damer er en gruppe for golfinteresserte damer som vil konkurrere og utvikle egne ferdigheter. Ifølge Marianne Mancini har de det også veldig gøy.

I Haga THG spiller de hverandre gode

Haga Golf skal være en golfklubb for alle typer golfspillere. Man er opptatt av å skape et godt tilbud for dem som spiller for gøy så vel som de som vil satse litt mer. Haga THG Damer er en spillegruppe for golfinteresserte damer som er villig til å legge ned en innsats for å utvikle golfspillet sitt og vil delta i turneringer. Samtidig har de fokus på å ha det gøy mens de spiller, og å utvikle seg sammen som et lag.

Marianne Mancini har spilt golf i ti år, og seks av dem på Haga Golf. De siste fem årene har hun vært med i THG og hun er én av to personer i ledergruppa. Hun forteller om et godt miljø i gruppa, der alle ønsker å spille hverandre gode.

– THG er en gruppe med litt golfgærne damer som synes det er gøy å bli bedre og konkurrere litt, sier hun.
Gruppa for damer som vil bli bedre i golf

For tiden har Haga THG 20 medlemmer, men antallet varierer fra år til år og de har også vært flere. For å bli med i gruppa er det et krav om 21 eller lavere i handikap. Dette er satt for å holde et visst nivå på turneringene, og sikre at spillerne får spille mot jevngod eller bedre motstand. Når man melder seg inn i THG, er det også en forventning om at man skal delta i utvalgte turneringer både på Haga og eksternt.

– Alle medlemmer blir automatisk meldt på Matchplay og klubbmesterskap. Vi synes det er viktig at medlemmene våre bidrar inn i klubben også, forklarer Marianne.

Hun ble med i THG fordi hun ønsket å bli bedre i golf og samtidig ville ha det gøy. Hun er glad i å konkurrere og i THG har hun funnet en gruppe med likesinnede damer.

– THG passer for damer som har kommet til et visst nivå, og har lyst til å bli bedre samtidig som de er med i et morsomt miljø, sier hun.

Gruppen trener sammen to dager i uken etter arbeidstid. Selv om det er helt frivillig å være med, oppfordrer de medlemmene til å delta på fellestreningene.

– Den ene dagen spiller vi nærspill og trener på slag, og den andre dagen går vi ut på banen og bruker slagene vi har trent på. Det er viktig å få treningselementene ut på banen, vi gjorde det i fjor med stor suksess så det skal vi fortsette med, sier Marianne.
Vil ha med flere damer på slagturneringer

Marianne forteller at en av årsakene til at gruppen ble startet, var et ønske om at flere damer skulle tørre å konkurrere i slagturneringer.

– Det er mange som tror det er skummelt, men det er det ikke i det hele tatt, sier hun.

Hun tror mange skremmes av at det bare er slag som teller, samtidig som mange begynner med golf når de er godt voksne og ikke er helt i konkurransemodus lenger. Dessuten kan det være skremmende å melde seg på konkurranser når man ikke helt vet hvor god man er. Derfor har gruppa et fokus på å inkludere nye spillere som kommer til, og å gjøre konkurransene til noe morsomt og hyggelig.

– Det er et veldig inkluderende miljø, og vi har en fadderordning for alle nye medlemmer. Vi utpeker én som tar litt ekstra vare på de som kommer, så de kommer raskt inn i miljøet og blir kjent med hvordan ting funker, sier hun.

Marianne tror Haga er ganske alene om å ha en egen gruppe for damer som ønsker å konkurrere mer seriøst uten at det blir for mye press.

– Det er ikke mange andre klubber som har en gruppe som oss! Det sosiale miljøet er kjempegodt, og selv om gruppa er såpass stor og sammensatt er den veldig åpen og inkluderende.

Hun understreker at nye medlemmer kan være trygge på at de vil blir tatt godt imot, og at alle synes at det er gøy med nye fjes i gruppen.
Seriøse som et lag

Selv om THG er kjent som satsningsgruppen for damene på Haga, vil ikke Marianne at det skal skremme folk fra å bli med. I stedet ønsker hun at det skal motivere golfinteresserte damer med et oppriktig ønske om å bli bedre.

– På den ene siden er vi seriøse, fordi vi ønsker å konkurrere i slaggolf. Det som skiller oss fra mange er at vi trener mye sammen og ønsker å utfordre oss selv i sport, sier hun.

Samtidig forteller hun om en sterk lagfølelse i gruppa, der alle ønsker å se hverandre utvikle seg. Selv om golf er en individuell sport, er de seriøse sammen som et lag. Da blir det også mindre press å føle på.

– Det som er veldig bra med gruppa er det gode samholdet! Vi ønsker alle å gjøre hverandre bedre, og det er lite konkurranse innad i gruppa. Vi konkurrerer sammen, og det gjør at man opplever seriøsiteten på en litt annen måte.
Sosialt både på og utenfor golfbanen

Det er heller ikke sånn at damene i THG bare spiller seriøse turneringer. De liker også å ha det gøy, og gjør mye sosialt sammen. Når utesesongen går mot slutten har de en avslutningsturnering med fest etterpå, enten hjemme hos noen eller på restauranten. På avslutningsturneringen er det alltid mye moro.

– Det kan være sånn at første slag slås med polvotter, et annet hull med putter, speedgolf på tid og putting med baksiden av køllen. Noen hull må man spille links, altså med venstre hånd. Hvert hull har sine utfordringer, det er masse tull og tøys!

På avslutningsfesten deles det også ut priser til eksempelvis «Årets ildsjel», «Årets nykommer», «Forbedring av handikap» og «Årets æresmedlem».

Gruppen kombinerer gjerne golf og sosialt samvær, også utenfor golfbanen.

– Vi reiser på to turer i året, og hvert år har vi sommerfest med pizza hjemme hos meg. Vi har også mye annet rart som matlagingskurs og møter hvor vi går gjennom regler og den strategiske delen av spillet. Da bruker vi gjerne gruppas egne ressurser. Når vi samler så mange flinke damer, har vi tilsammen masse kompetanse som vi får utbytte av, sier Marianne.
Seriøse, men veldig rause med hverandre

Om vinteren møtes damene og spiller i simulator innendørs. I år skulle de slå seg sammen med damene i Haga Ladies, og selv om Korona-viruset satte en foreløpig stopper for det er planen at de skal blande seg mer med Haga Ladies fremover. Flere av damene i THG deltar på turneringene til Haga Ladies, noe også Marianne har gjort flere ganger.

– Det morsomme er at de er nesten mer seriøse enn oss, og de er mer opptatt av regler enn det vi er. Det er faktisk mindre intern konkurranse i vår gruppe, selv om vi kanskje satser litt mer, ler hun.

Hun tror damene i THG kan oppfattes som veldig seriøse sett utenfra, og det stemmer på mange måter. Likevel er de også veldig rause på det å gjøre feil og veldig lite pirkete.

– Vi har masse moro, men er seriøse på det faktum at vi vil utvikle oss, konstaterer hun.
Spiller hverandre gode

At gruppen har en god spredning i både alder og erfaring tror Marianne er med på å gjøre dem bedre.

– Vi er veldig forskjellige alle sammen, så det er morsomt. Vi har medlemmer mellom 30 og 60 år, og alle er på forskjellig nivå, sier hun.

De spiller hverandre gode, både på og utenfor golfbanen, og vet å bruke den kompetansen som finnes i gruppen.

– Folk bidrar med det de er gode på. Noen er gode på å organisere så de arrangerer turer, andre er gode på turneringer og tar ansvar for det. Noen er gode på mentaltrening og strategi, så da bruker vi det. Medlemmene våre er veldig villige til å stille opp!

Scroll to Top