Damer THG - Caroline Wannehag (medlem)

Gruppa for golfgærne kvinner | Haga Golf

Haga THG er gruppa for kvinnelige golfspillere som vil utvikle seg og spille konkurranser. Les hvorfor Caroline Wannehag trives så godt i gruppa her.

Gruppa for golfgærne kvinner

Haga THG er en gruppe for kvinner som vil forbedre golfspillet sitt og som ønsker å skape golfglede sammen. Caroline Wannehag har vært medlem i THG to år, og forteller at gruppas mål er å gjøre hverandre gode gjennom raushet og fellesskap.

– Dette er en gruppe for damespillere i alle aldre. Vi har en god bredde i gruppen, og det er veldig høyt under taket. Ulike personligheter gir et litt crazy miljø, men fellesnevneren er at alle er helt klin kokos etter golf. Vi er en tøff, men morsom gjeng, forteller Caroline.

Valgte Haga for å bli med i THG

Caroline begynte å spille golf som 13-åring og spilte frem til hun var 20 år. Etter det tok hun en pause på flere år, før hun startet igjen for noen år siden. Caroline går inn i sin tredje sesong som medlem av THG og forteller at det nettopp var muligheten for å bli med i denne gruppa som gjorde at hun begynte å spille på Haga.

– Jeg begynte å se etter en golfklubb som lå nærme Oslo. Gjennom jobben kjente jeg til Jeanette som leder gruppa i dag, og tok kontakt med henne. Da jeg fikk høre om THG var valget enkelt, og det ble Haga Golf, forteller hun.

Å bli medlem i THG har gjort det enkelt for henne å komme inn i et miljø som ny på Haga. Caroline gikk raskt fra å ikke kjenne noen til å alltid møte folk hun kjenner når hun kommer på klubben.

– Alle i gruppa er gærne etter golf! Jeg har aldri vært på Haga uten å møte på noen fra THG, det skjer faktisk ikke. Også i restauranten og proshopen så hilser de, for alle kjenner en igjen, sier hun.

For damer som vil bli bedre golfspillere

For å bli medlem i THG må du ha et handikap på 21 eller lavere, og ha et ønske om å delta i slagturneringer. Du forplikter deg til å delta i enkelte turneringer gjennom sesongen, og blir automatisk påmeldt til Matchplay og klubbmesterskapet på Haga. Fokuset på konkurranser, sammen med kravet om handikap, gjør at THG blir regnet som Hagas satsningsgruppe for damer.

– Vi satser på golf, og alle har ambisjoner om å bli bedre. Vi prioriterer golf høyt, og gleder oss over sporten sammen. Vi ønsker også å øke antallet kvinner som spiller golf i Norge, sier Caroline.

For å heve nivået sitt, trener gruppa sammen to ganger i uken. Det er frivillig å bli med, men Caroline anbefaler sterkt å delta.

– Treningen er en stor del av samholdet. Vi trener aktivt og målrettet, og er mye ute på banen og terper. Det er god variasjon og vi blir veldig mye bedre av det, sier hun.
Gode på å utnytte kompetansen i gruppa

THG får også hjelp av klubbens proer til å heve spillet sitt. De har hatt tidligere proer som medlemmer, og vet å utnytte kompetansen som finnes innad i gruppa. Sammen med proene har de jobbet med strategi og det mentale rundt konkurransene. Dette er med på å gjøre dem til bedre golfspillere.

– Golf er så mye mer enn å bare gå ut på banen og slå, det er også å tenke strategisk og planlegge spillet sitt. Man må lære å tenke litt baklengs rundt hvordan man skal spille. Det har vært veldig nyttig, og mange av oss bruker det i konkurranser. Det er det som gjør golf så spennende, at det handler om mer enn bare fysiske biten, sier Caroline.

På spørsmål om hun selv har blitt en bedre golfspiller etter at hun ble med i THG begynner hun å le.

– Ja, jeg har jo det. Det morsomme er at jeg startet med et handikap på 21, gikk ned til 18, men så opp til 24 igjen. Jeg trengte en sesong hvor jeg bygget opp svingen min på nytt, det var viktig for å kunne bli en bedre golfspiller. Nå har jeg en sving jeg forstår og har kontroll over, og jeg gikk også ned til 19,4 i handikap igjen etter å ha endret svingen, forklarer hun.

Hun beskriver fjoråret som en teknisk investering, og er spent på resultatene sine i sesongen som kommer. Selv om Caroline fikk et handikap over kravet til THG, var det heller ikke noe problem å fortsette i gruppen. Det viktigste var at hun jobbet målrettet for å bli bedre.
Åpne og rause med nye medlemmer

Antall medlemmer i THG varierer fra år til år, og de har alltid rom for nye damer som ønsker å konkurrere og utvikle seg. Selv om du må være på et visst nivå for å bli med, trenger du ikke masse konkurranseerfaring fra tidligere.

– Jeg kan anbefale alle kvinner som ønsker å bli bedre i golf og som ønsker å spille slaggolf å bli med i THG. Om du ikke er komfortabel med konkurranser enda, så hjelper gruppa deg med å bli det. Det er vi som skal gjøre deg god, heie på deg og hjelpe deg å forstå alt.

Som nytt medlem får du opplæring i regler og hva som gjelder på konkurranser, selv trenger du bare å være nysgjerrig og ha lyst til å spille. THG har også en fadderordning som skal hjelpe nye medlemmer med å finne seg til rette både sosialt og sportslig.

– Vi tror det er viktig at noen passer litt ekstra på de som er nye i gruppen, slik at man blir satt inn i alt og får informasjonen man trenger. Det er et eget golf-språk man trenger litt innføring i, sier Caroline.

Hun tror at jo flere de får med i gruppa, desto lavere blir terskelen for å bli med. De vil gjerne ha med flere av damene på Haga, og har også rekruttert til gruppa og klubben ved å komme i prat med andre på turneringer.
Individuelle og felles forventninger til gruppa

Et av hovedmålene til spillerne er å bli bedre for å gjøre det godt i turneringer. De har høye ambisjoner for konkurranser og at så mange som mulig av dem skal få gode plasseringer.

– Treningen er rettet mot å bli bedre konkurransespillere. Vi trener blant annet mot Østlandsturneringen, MidAm, Hagas klubbmesterskap, Matchplay og Medal, sier Caroline.

I år skal gruppa sette både individuelle og felles mål. Disse skal de dele med hverandre, slik at de kan pushe og motivere hverandre videre.

– Det blir veldig motiverende at alle vet hva jeg ønsker å bli bedre til og utvikle meg på. Alle har jo ulike mål, og vi møter på ulike utfordringer hele tiden, sier hun.

Hun forteller videre at de i gruppa har valgt å sette forventninger fremfor krav, for at ikke presset skal bli så voldsomt. Damene i gruppa er i forskjellige faser av livet, og for å få med alle er det viktig å vise litt fleksibilitet.

Forbilder for neste generasjons konkurransekvinner

Damene i THG er opptatt av å bane vei for kvinner som har lyst til å konkurrere i golf. Caroline synes det er synd at mange kvinner ikke har så høye tanker om seg selv, og derfor ikke tør å delta i konkurranser. Hun påpeker at herrene ikke nødvendigvis spiller bedre enn det damene gjør.

– Alle som spiller golf gjør det både bra og dårlig, det er helt naturlig. Det er lett å tro at alle som spiller konkurranser spiller bra hele tiden, men sånn er det jo ikke, sier hun.

Hun forteller at hun selv ikke er et utpreget konkurransemenneske, men at i golf konkurrerer hun mest mot seg selv. Da blir det heller ikke skummelt med konkurransene. Hun håper at golfgrupper som THG kan bidra til å få flere damer til å bli med og konkurrere.

– Vi er Haga-ambassadører og skal sette Haga på kartet. Vårt spill, vårt varemerke og engasjement skal forhåpentligvis bidra til at vi får med enda flere kvinner på Haga. Vi vil være forbilder for neste generasjons konkurransekvinner!

De ønsker også å samarbeide med andre grupper, både utenfor klubben og med Haga Ladies. Ved å bygge broer blir de ikke så isolerte, og kan skape et enda bedre kvinnemiljø i golfsporten.
Det skal først og fremst være gøy å være med

Har man et ønske om å bli god i golf, er man også nødt til å legge ned en del tid og innsats. Derfor er det viktig for Caroline å understreke at de har det veldig gøy, både på treninger og konkurranser.

– Hvis noen tror at dette bare er en hardcore konkurransegruppe, så tar de feil. Vi bruker jo mye tid på dette, så det må være moro, sier hun.

Hun skryter av lederne, Marianne og Jeanette, som har skapt et godt og raust miljø i gruppa. Det er rom for alle personlighetstyper, og et fokus på god stemning når gruppa samles. Dermed blir det lettere å senke skuldrene og jobbe med egne utfordringer.

– Når vi deltar i konkurranser pleier vi å si at vi skal være gode i spillet vårt, bidra til god stemning og bidra til suksess. Når du går på banen i fem timer kan du ikke være sur, ingen spiller bra da, påpeker hun.

Miljøet og støtten fra hverandre er gull verdt, både for at de skal utvikle seg ferdighetsmessig og for å opprettholde motivasjonen.

– Målet er å gjøre hverandre gode, gjennom raushet og fellesskap. Vi må heie på hverandre i medgang og motgang, for i golf blir det også mye motgang!

Mye sosialt, både planlagt og spontant

Ifølge Caroline er THG også mer useriøse enn mange tror. De tuller og tøyser mye, også når de konkurrerer.

– Vi har til og med treninger hvor vi øver oss på å bli forstyrret. I en turnering er det forstyrrelser hele tiden, og man kan ikke la seg irritere, så vi trener heller på det. Golfen kan ikke bli for seriøs, da er det ikke noe gøy. Se på Viktor Hovland, for eksempel, han koser seg gløgg og er glad når han spiller!

De har også mye sosialt opplegg i gruppa. Det kan være planlagte arrangementer som sommerfest, avslutningsturnering og pizzakvelder, men også spontane aktiviteter som middag i restauranten etter trening.

Vår og høst drar de på sine årlige turer til henholdsvis Kragerø og Sverige.
Ingen golfere er gode hele tiden

For Caroline har golfklubben blitt et slags hjem nummer to, og en base og tilholdssted gjennom hele sesongen. For henne og mange andre er ikke golf bare en aktivitet, men en livsstil. Hun tror golf er en sport som passer for veldig mange, noe bredden i gruppa deres også tyder på.

– Hvis du liker å være ute, være sånn passe fysisk og bli utfordret mentalt, da kan golf være en sport for deg. Det passer også for deg som er sosial, for det er en sosial sport hvor du møter masse ulike folk, sier hun.

Til de som synes det virker litt skummelt å starte med golf, eller å bli med i en gruppe som satser, har hun følgende å si:

– Man må huske på at det er ingen golfere som bare er gode. Alle spiller på veldig ulikt nivå hele tiden. Man må ikke være redd for å ikke spille bra golf, alle golfere vet at man har en dårlig runde innimellom.

Scroll to Top