Vi er nå inne i en periode med god vekst på alle gressflater. Varmen er kommet, nye frø har begynt å spire og effekten av gjødslingen setter inn.

Etter en regnfylt helg har mange opplevd trege greener. Dette skyldes en kombinasjon av fuktighet og tett gressvekst. Vi har tatt tak i denne problemstillingen, senket klippehøyden på våre klippere til 3,5 millimeter (fra tidligere 4) og gitt greenene en lett dressing med sand. Dette vil umiddelbart øke hastigheten. Fra neste uke vil vi også tynne ut gresset gjennom vertikalskjæring for ytterligere økning av hastigheten. Vårt mål er å ha en hastighet på minimum 8 på stimpmåling.

Vi har fortsatt en god del områder på banen som vi jobber med å utbedre. Flere av disse er GUR-merket. Alle disse områdene er re-sådd de siste 2-3 ukene, og vi forventer å se resultater i løpet av kort tid.

Et par greener på Blå sløyfe har gitt oss visse utfordringer i etterkant av vinteren. Greenen på Blå 4 (bilde under) har fått et mindre algeangrep i overflaten (på grunn av fuktighet). Algene er fjernet og nytt gress vil snart trenge igjennom. Greenen på  Blå 6 har også gitt oss utfordringer tredje året på rad. Men også denne forventes å bli fullt restituert i løpet av kort tid.

En konsekvens av disse problemgreenene er at vi utsetter rotasjonen av sløyfene som inngår i Hovedbanen til foreløpig 8. juni. Hovedbanen vil da bli Blå-Rød.

Vi venter fortsatt på flere av våre banemannskaper som har sittet koronafast i Storbritannia. To mann forventes å lande i Oslo i midten av neste uke. Samtidig starter et par av våre erfarne sommervikarer opp. Med noe som ligner “fulltallig bemanning” på banen regner vi med å få bedre kontroll på alle de detaljene ute på banen.

 

Scroll to Top